Oplossingen voor de informatievoorziening

 
Hieronder staat een aantal vragen die in veel organisaties speelt en soms lastig te beantwoorden is.
  
Sluiten onze ICT oplossingen goed aan op de bedrijfsdoelstellingen ?
 
Is er sprake van een daadwerkelijke en begrijpelijke afstemming van de ICT strategie op de strategische doelen ?
 
Is onze ICT strategie nog wel van deze tijd ? 
 
Helpt ICT ons optimaal bij de uitvoering van onze bedrijfsprocessen ?Zijn onze systemen en applicaties nog wel kosteneffectief ?
 
Is de informatiebehoefte zodanig geformuleerd en gespecificeerd dat de ICT afdeling precies weet wat er verlangd wordt en wat er gedaan moet worden ?
 
Speelt dit bij u ook ? Dan bent u bij InfoTopic aan het juiste adres.
 
Bij business-IT alignment gaat het om het verbinden van verschillende disciplines binnen een organisatie om tot een gemeenschappelijk visie op de inzet van ICT te komen. Het gaat om een holistische benadering waarbij strategie en leiderschap, organisatie en besturing, processen en functies en financiën en ICT bij betrokken zijn. Maar het gaat vooral om mensen en hun visie, erkenning en bereidheid om veranderingen effectief door te voeren.
 
InfoTopic biedt u een pragmatische en resultaatgerichte aanpak voor het creëren van oplossingen in het samenhangend perspectief van besturing van de organisatie, informatievoorziening en ICT. Dit betekent dat met name naar business doelstellingen, condities/voorwaarden en noodzakelijke veranderingen gekeken wordt alvorens een oplossing te implementeren. 
 
Consultancy wordt op de navolgende drie samenhangende terreinen aangeboden:
 
> opstellen informatieplan(ning), uitmondend in een concete projecten portfolio
 
> portfolio management
 
> programma management  
 
 
disclaimer