Visie van InfoTopic

 
De visie van InfoTopic is dat ICT en informatievoorziening een geheel moet vormen. 
Dat lijkt vanzelfsprekend maar het is voor veel organisaties een uitdaging omdat ICT en informatie-voorziening verschillende disciplines zijn en daardoor verschillende kennis en vaardigheden vereisen.
 
Door de ICT afdeling worden oplossingen veelal vanuit de technische mogelijkheden benaderd terwijl medewerkers uit de business van het bedrijf veelmeer een bedrijfsspecifieke, praktische oplossing verlangen tegen lage kosten. Dit hoeft elkaar niet uit te sluiten, maar wederzijds begrip en samenwerking zijn essentieel.
 
Het gaat dus niet primair om de inzet van hard- en software maar om de effectiviteit om ICT. ICT als echte business enabler, de manier waarop ICT de business doelstellingen echt ondersteunt of zelfs realiseert. Dat laatste kan als de toepassing van ICT tot de core van de business behoort. 
     
 
 
Het juiste samenspel tussen besturen, informatiseren en automatiseren is essentieel. Directie, de business en de ICT afdeling dienen  allen hun input te leveren om tot een coherente, maakbare en geaccepteerde oplossing te komen.
 
Dit informatiseringsproces kenmerkt zich door het vinden van de balans tussen enerzijds het innoveren en optimaliseren van bedrijfsprocessen en anderzijds tussen de inhoudelijke/procedure benadering en de menselijke aspecten.
 

disclaimer